Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین-مهدی بیک، جعفرقادری نماینده مردم شیراز در این خصوص می گوید: موضوع نقدینگی که مقام معظم رهبری نیز بدرستی به اهمیت آن اشاره کرده اند، یکی از گزاره های زیربنایی اقتصادی است که می تواند به عنوان یک مرجع، عملکرد سایر بخش های اقتصادی را نیز دچار تغییر و تحول سازد. یعنی اگر نقدینگی سیال جامعه به حال خود رها شود و برنامه مناسبی برای آن تدارک دیده نشود می تواند سایر شاخص های اقتصادی را نیز دچار نوسان منفی سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نقطه مقابل هم چنانچه جریان نقدینگی در اقتصاد تحت نظارت و مدیریت یک ساختار قوام یافته قرار داشته باشد می تواند سایر شاخص ها را به سمت رشد پایدار سوق دهد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: همانطور که حتما مستحضرید هر روز به انواع و اشکال مختلف به حجم نقدینگی کشور افزوده می شود و روزانه بین 1500 تا 1700میلیاردتومان بر میزان این نقدینگی اضافه می شود. اگر به درستی برای این نقدینگی های فزاینده برنامه ریزی نشود و به سمت بازارهای تولیدی و مولد کشور سوق داده نشود، می تواند ایجاد مشکلات عدیده ای کند. بنابراین دولت باید تمام سعی و توانایی خود را بکار ببرد تا از طریق تصمیم سازی های درست اقتصادی یا بر حجم نقدینگی کشور افزوده نشود و یا اینکه اگر لاجرم نقدینگی ایجاد می شود ، به گونه ای برنامه ریزی شود که این نقدینگی به سمت بازارهای تولیدی هدایت شود.

قادری در پاسخ به این پرسش که با استفاده از چه مکانیسمی می توان از افزایش نقدینگی جلوگیری کرد یا این جریان نقدینگی را در مسیر درستی قرار داد تاکید کرد: در حال حاضر بهترین تصمیم برای نقدینگی این است که دولت سازوکارهایی را در قالب برنامه ریزی ها و طرح های اقتصادی تدارک ببیند که بتواند این نقدینگی را سریع تر بسمت تولید سوق دهد. در حال حاضر یک طرح دو فوریتی از سوی دولت به مجلس ارسال شده که روز یکشنبه جزئیات آن در مجلس بررسی خواهد شد. 

او در تشریح تبعات این طرح گفت: بر اساس این طرح از یک طرف شرکت های دولتی و شرکت های وابسته به دستگاه های اجرایی امکان افزایش سرمایه خود را خواهند داشت و از سوی دیگر امکان عدم دریافت یا لغو حق تقدم سهام و سرمایه برای آنها ایجاد خواهد شد تا از این طریق امکان انتشار سهام جدید را فراهم کنند، مطابق این طرح، زمانی که شرکتی امکان افزایش سرمایه خود را پیدا کند ؛ طبیعتا به نسبت افزایش سرمایه خود می تواند تعداد سهام های خود را نیز افزایش دهد.

نماینده مردم شیراز همچنین گفت: از سوی دیگر، بحثی که در حال حاضر بین دولت و مجلس در خصوص فروش اوراق سلف نفتی در بازار سرمایه مطرح شده است، یکی دیگر از راهکارهایی است که می تواند در هدایت نقدینگی به سمت بازارهای مولد تاثیرگذار باشد. اما باید توجه داشت، موفقیت این طرح مشروط بر آن است که این منابع بدست آمده به سمت تولید برود؛ نه اینکه این منابع را صرف هزینه های جاری و روزمره کنند و باز هم همان روشی را در پیش بگیرند که تا به امروز تجربه شده است.

قادری در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین هدایت درست نقدینگی ارتباط مستقیمی با استفاده درست از ابزارهای اقتصادی موثر دارد؛ یعنی گزاره های مختلف اقتصادی، همگی باید در راستای یک هدف زیربنایی تنظیم و هماهنگ شوند و هیچکس خارج از این چهارچوب و ساختار عمل نکند. در این صورت است که می توان امیدوار بود که برنامه ریزی های اجرایی به نتایج مورد نظر ختم شود. در این میان برخی ناهماهنگی های اجرایی که میان دستگاه های مختلف مشاهده می شود خطری است که باید هرچه سریعتر برای برون رفت از آن فکری شود.

پربیننده ترین تأخیر در واریز پول فروش سهام عدالت را گزارش دهید اجرای برنامه‌های اقتصادی خبر از شکست تحریم آمریکا می‌دهد/ گشایش اقتصادی به زودی در کشور صورت می‌گیرد پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از مرداد ماه اگر بیمه بیکاری کرونا را نگرفتید بخوانید مهاجرت، سیاه یا سفید؟/ قبل از اقدام برای مهاجرت باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مهدی بیک اقتصاد کشور سرمایه کمیسیون برنامه و بودجه نقدینگی حجم نقدینگی بخش های اقتصادی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس مهدی بیک قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت افزایش سرمایه برنامه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۹۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۱‌.۷۲ درصد کاهش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۶۴ هزار واحدی قرار گرفت و شاخص کل هم‌وزن با کاهش ۱.۶۸ درصدی در پله ۷۵۰ هزار و ۸۴۳ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۱.۶۱ درصدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحدی ایستاد.

کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری، شاخص صنعت حمل و نقل با افزایش ۴.۴ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت انتشار و چاپ در جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت استخراج نفت به جز کشف هم با افت ۱۰.۷۷ درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.

او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۱۵ هزار و ۶۸ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۳ هزار و ۷۸۴ میلیارد تومان، یکشنبه ۳ هزار و ۹۵ میلیارد تومان، دوشنبه ۳ هزار و ۵۳ میلیارد تومان، سه شنبه ۲ هزار و ۸۶۸ میلیارد تومان و چهارشنبه ۲ هزار و ۸۰۸ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.

خروج هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام 

او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده است. همچنین در این هفته هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد. 

فراهم شدن مجالی برای رشد سهام بازار محور در کوتاه مدت 

در ادامه هم رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اوایل هفته کاری با توجه به افزایش قیمت‌های جهانی کامودیتی‌ها شاهد شروع متعادلی بودیم، اما در جدال عرضه و تقاضا، فروشندگان برنده بودند و دوباره یک هفته‌ اصلاحی و خسته کننده را سپری کردیم. فقط شاهد نوساناتی در محدوه‌های حمایتی سهام بودیم، تعداد محدود، سهام بازیگر محور هم مجالی برای نوسان و رشد کوتاه مدتی داشتند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: افزایش نرخ انرژی و افزایش مالیات ستانی در کنار افزایش نرخ بهره شرکت‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد و عدم تعدیل نرخ دلار نیما از بعد درآمدی را دچار مشکل می‌کند و حاشیه سود‌ها کاهش می‌یابد. برای جلوگیری از افت تولید، با افزایش نرخ‌های منطقی در صنایع برای پوشش رشد هزینه‌ها موافقت می‌شود.

او افزود: انتشار اوراق سنگین توسط دولت و بالا ماندن نرخ بهره، ابهام سقف معافیت مالیاتی و ... خریدار را یک قدم عقب‌تر در انتظار نگه می دارد. هر بار با نزدیک شدن به محدوده‌ حمایتی شاخص و سهام شرکت‌های بزرگ تر، شاهد سفارش‌های حمایتی بازارساز و نوسانات مثبت هستیم منتهی تا زمانی که این دور باطل ادامه دارد حرف خاصی برای گفتن نمی‌ماند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • برگزاری رویداد بین المللی ارائه فرصت های سرمایه گزاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود
  • رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد
  • دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • گلایه شرکت‌ های ترانزیتی از افزایش هزینه‌ های مرزی و توقف کانتینرها در دوغارون
  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است