Web Analytics Made Easy - Statcounter

در هفته ای که گذشت، بازار سرمایه یکی از بدترین هفته های معاملاتی خود را پشت سر گذاشت. بیش از 50 درصد از نمادها همواره در صف فروش قفل بودند.

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، این در حالی بود که در 20 شهریورماه سال جاری و در راستای افزایش میزان نقدشوندگی در بازار سرمایه، شورای عالی بورس تصمیم گرفت تا هر سهم، بازارگردان معرفی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئله ای که در این هفته به دلیل صف های فروش در بسیاری از نمادها، بسیار به چشم آمد.

آیا بازارگردان ها می توانند بازار را به تعادل برسانند؟

سید مرتضی نظاری تحلیلگر و کارشناس بازار سرمایه و مدیر سرمایه گذاری حافظ سرمایه تاروس در گفتگو با خبرنگار نبض بورس در پاسخ به این پرسش گفت: از معایب و ناکارایی‌های بازار سرمایه ایران وجود دامنه نوسان و حجم مبنا است. زمانی که فشار فروش در سهام افزایش می‌یابد دامنه نوسان از اصلاح سریع تا محدوده‌ای که قدرت خرید بر فروش غلبه نماید جلوگیری می‌نماید. از طرفی حجم ‌مبنا هم تیر خلاصی بر این ناکارایی است. وی افزود: وقتی سهامی به صف فروش می‌رسد با معامله تا حد حجم ‌مبنا تا حد پایین دامنه روز اصلاح می‌کند ولی ممکن است به تعادل نرسد. این پدیده باعث می‌شود حتی سهامداری که اعتقاد به فروش سهام ندارد از ترس اصلاح چند روزه در صف فروش بنشیند. نظاری ادامه داد: عکس این حالت را نیز می‌توان برای حرکت صعودی سهم متصور شد. بر این اساس یکی از دلایل اصلی هیجان خرید و فروش در بازار سرمایه ترس سهامدار از نبود خریدار تا چند روز آینده  است که منجر می ‌شود سهام خود را در عین اعتقاد به ارزشمندی بفروشد و سهامی که به ارزشمندی آن اعتقاد ندارد را بخرد. پدیده صف‌نشینی از همین مسئله ایجاد می‌شود.

این تحلیلگر بازار سرمایه اظهار داشت: اگر به ‌دور از تعصب به این مسئله نگاه کنیم متوجه می ‌شویم که استراتژی صف‌نشینی (خرید در صف خرید و فروش در صف فروش) با اینکه در ظاهر بسیار ابتدایی و غیرحرفه‌ای است ولی با شرایط فعلی بازار سرمایه تصمیم معقولی است. در صورتی‌که سهم، بازار گردان فعال داشته باشد سهامدار خواهد دانست همیشه فروشنده‌ای که صف خرید را عرضه و خریداری که صف فروش را خریداری نماید وجود دارد و برای خرید فروش خود فقط بر ارزش سهام تمرکز می ‌نماید. فعالیت بازار گردانی علاوه بر این‌که به نقد شوندگی سهام کمک می‌نماید باعث حرکت سهام به سمت ارزش ذاتی خود می‌شود.

 

منبع: نبض بورس (https://nabzebourse.com)

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: استیضاح رئیس جمهور علائم کرونا سعد حریری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 بازار سرمایه بازارگردانی صف فروش استیضاح رئیس جمهور علائم کرونا سعد حریری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 بازار سرمایه صف فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۴۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است

به گزارش همشهری آنلاین، «اقتصاد ایران توان تحمل تنش و جنگ، پس از تلافی حملات تل‌آویو را ندارد». این سخنان مجری تلویزیون اسرائیلی پس از حمله این رژیم به کنسول‌گری ایران واقع در دمشق است.

حال مدتی پس از پاسخ تنبیهی ایران با شلیک صدها پهباد و موشک کروز و بالستیک به اراضی اشغالی، مدیر شرکت انگلیسی Amtelon مچ وجتال که به عنوان یک سرمایه‌گذار خارجی در بورس ایران فعال است، می‌گوید که سرمایه‌گذاری برای خارجی‌ها در بیش از ۱۰۰ شرکت ایرانی به واسطه سود دلاری بالا ریسکی ندارد.

بلومبرگ نیز اخیرا در گزارشی نوشت، ایران با ۶۰۰ شرکت در ۵۰ صنعت مختلف بزرگترین بازار بورس ناشناخته جهان را در اختیار دارد.

برای اولین بار است که بلومبرگ سرمایه‌گذاری در ایران را به افراد خارج از کشور توصیه کرده و سابقه‌ای از چنین گزارش‌هایی وجود ندارد.

شاخص کل بورس تهران پس از پاسخ تنبیهی به تل‌آویو تا ۲.۱ درصد رشد نسبت به شرایط پیش از پاسخ را ثبت کرده است.
مرور تجربیات کشورهای توسعه‌یافته بیانگر آن است که معنای جدید توسعه همزمان با تحولات جدید تغییر کرده و امروزه تنها توسعه در همه ابعاد اقتصادی، امنیتی، سیاسی، نظامی و ... می‌تواند رشد پایدار تثبیت و تضمین شده به همراه داشته باشد.

کارشناس اقتصادی بهمن آرمان مسیر توسعه ایران را از راه رفع تحریم و ارتباط با قدرت‌های جهانی میسر دانسته و معتقد است که با در پیش‌گرفتن سیاست‌های تنش‌زدا می‌توانیم تعداد قابل‌توجهی پروژه‌ توسعه‌ای کشور در زمینه‌های مختلف را به نتیجه برسانیم و با ورود سرمایه خارجی و امکان تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای از طریق بازارهای مالی توسعه پیدا کنیم.

در مقابل کارشناس ارشد دیپلماسی مهدی خراطیان ایده رفع تحریم و رسیدن به توسعه اقتصادی را منقضی شده و ساده‌انگارانه می‌داند و می‌گوید که هروقت تهران نشان داده که تعیین‌کننده معادلات امنیتی منطقه است، فرایند عادی‌سازی حضور اقتصاد کشور در اقتصاد جهانی با سرعت بیشتری پیش رفته است، با این دستور کار تحریم هم ناکارآمد خواهد بود.

امنیت، قدرت سیاسی، اقتصاد، توان نظامی و فرهنگ دیگر امرهای جدا از هم نیستند و یک کشور برای توسعه باید در همه این بخش‌ها نقش ویژه‌ای در جهان بلند کند. در این راستا جانمایی کشور در هم‌بست‌های موسوم کریدور می‌تواند سریع‌ترین راه رسیدن به توسعه قلمداد شود.

کد خبر 849111 منبع: فارس برچسب‌ها خبر مهم بورس تهران اقتصاد سرمایه‌ گذاری

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • فراهم شدن شرایط جدید برای فروش برج‌های دو قلو شهرکرد
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم