Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال اکونومیستا اسپانیا، ارتباط متقابل ارزهای دیجیتال با بازارهای مالی به نقطه ای رسیده است که نوسانات آن می‌تواند تاثیری بیش از حد تصور بر سایر دارایی‌ها داشته و یا حتی باعث ایجاد اثر دومینو شود. این مسئله به ویژه در شرایط شیوع همه‌گیری کووید-۱۹، یک خطر واقعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صندوق بین‌المللی پول هشدار داد که به ویژه از زمان شیوع ویروس کرونا، بیت‌کوین و اتریوم به شدت با بازارهای سهام مرتبط شده‌اند که این امر منشا ایجاد خطرات جدید برای بازارها و ثبات مالی محسوب می‌شود.

رشد دارایی‌های کریپتو در سال‌های اخیر به اندازه ای بوده است که کمتر کسی وقتی در سال ۲۰۰۹ میلادی، بیت‌کوین متولد شد، تصور می‌کرد که بازار رمزارزها به سرمایه‌ای، دو برابر تولید ناخالص داخلی کشوری مانند اسپانیا برسد.  

ارزش سرمایه ارزهای دیجیتال از ۶۲۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ به سه تریلیون دلار در نوامبر ۲۰۲۱ رسید. بخش اعظمی از این رشد به دلیل ورود فزاینده و علاقه رو به رشد سرمایه‌گذاران خرد است که به نظر می‌رسد هراسی از نوسانات بالای این دارایی‌ها ندارند.

بانک‌های مرکزی و سایر موسسات مالی به دلیل ارتباط ضعیف و اندازه کوچک بازار رمزارزها، برای سال‌ها، خطراتی که این بازار می‌تواند برای سهام یا اوراق قرضه ایجاد کند را رد کردند. تا اینکه سرانجام، صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد ارزهای دیجیتال می‌توانند یک اثر دومینویی در بازارها ایجاد کنند؛ به طوری که سقوط و افزایش آن‌ها می‌تواند بازارهای سهام را تحت تاثیر قرار داده، باعث نوسانات بیشتر شود و حتی به بی‌ثباتی سیستم‌های مالی منجر شود.

اقتصاددانان صندوق بین‌المللی پول تاکید می‌کنند که «همبستگی ارزهای دیجیتال با سایر دارایی‌های سنتی مانند سهام به طور قابل توجهی افزایش یافته است و نه تنها تمایل به اسفاده از بازارهای سهام را محدود کرده بلکه خطر سرایت این عقب‌نشینی از سایر بازارهای مالی را افزایش داده است».

به نوشته ال اکونومیستا، از زمان شیوع بیماری همه‌گیر در سال ۲۰۲۰ میلادی در کشورهای غربی، سهام و ارزهای دیجیتال به وضوح با هم مرتبط بوده اند. تا جایی که بهبودی بازارهای سهام جهان در ماه‌های اخیر و با بالاترین رکورد تاریخی وال استریت، ارزهای دیجیتال نیز بازدهی خود را به بالاترین سطح تاریخی رساندند.  

کارشناسان صندوق بین‌المللی پول توضیح می‌دهند: بیت‌کوین و اتریوم، قبل از همه‌گیری کرونا، همبستگی کمی با شاخص‌های اصلی سهام نشان دادند و تصور می‌شد که با محدود کردن خطرها می‌توانند به منزله سپر محافظتی در برابر نوسانات عمل کنند.

تا جایی که مقایسه بیت‌کوین با طلا از دید کارشناسان امری معمول بود. بر پایه تحلیل‌ها،  کارشناسان معتقد بودند در آینده‌ای نه چندان دور بیت‌کوین جایگزین طلا خواهد شد چرا که طلا بهترین گزینه برای ذخیره‌ی ارزش پول برای مدت زمانی طولانی است. از این رو  بسیاری از سرمایه گذاران، از بیت‌کوین نیز به عنوان یک دارایی محافظ در برابر کاهش ارزش سهام استفاده می‌کردند.  

حال آنکه دارایی‌های کریپتو به سمت محرک‌های بانک‌های مرکزی و سیاست‌های مالی پیشروی کرده و بازارها را پر از نقدینگی کرده است. سرمایه‌گذاران کوچک هر چند بر اکوسیستم معاملات ارز دیجیتال تسلط دارند اما معاملات آن‌ها از نظر حجم و اندازه به پای سرمایه‌گذاران نهادی و سازمانی نمی‌رسد. به این ترتیب، قیمت ارزهای دیجیتال همیشه بر پایه الگوهای تعریف شده قابل پیش‌بینی نیستند و می‌تواند با احساسات سرمایه‌گذاران دستخوش تغییر شود.

بنابراین گذشته از سرمایه‌گذاران خرد،  بسیاری از سازمان‌ها نقش عمده‌ای را در سرمایه گذاری ارز دیجیتال داشته‌اند. یکی از کشورهایی که از این روند برای سرمایه گذاری سازمان‌های خود بهره برده است آمریکا می‌باشد.  

این مسئله یک خطر قابل توجه برای سرمایه گذاران و بازارها است که سقوط ارزهای دیجیتال بزرگ مانند بیت‌کوین یا اتریوم می‌تواند باعث ایجاد یک اثر دومینو شود.

همبستگی بیشتر بین ارزهای رمزپایه و سهام، احتمال از بین رفتن تمایل سرمایه گذاران بین آن دسته از دارایی ها را افزایش می‌دهد.  

تازه ترین نمونه از این همبستگی هفته گذشته مشاهده شد وقتی با علام برنامه‌های بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) برای مقابله احتمالی با تورم فزاینده باعث فروش قابل توجه دارایی‌ در بازارهای سهام و به دنبال آن کاهش قیمت پر طرفدارترین رمز ارزها یعنی بیت‌کوین و اتریوم شد.

قیمت بیت‌کوین با کاهش ۴۰ درصدی نسبت به سطح فروش ۶۹ هزار دلار در ماه نوامبر به سطح ۴۱ هزار و ۳۰۰ دلار که در سه ماه گذشته بی سابقه بوده است، سقوط کرد.  

بیت‌کوین در حالی در هفته گذشته شاهد کاهش ارزش ۱۴ درصدی بود که سایر دارایی‌های رمزنگاری شده نیز از این روند کاهشی در امان نبودند. معامله اتریوم نیز در روندی کاهشی به حدود سه هزار دلار به ازای هر توکن رسید.  

برچسب‌ها اقتصادی مزرعه بیت کوین ارز دیجیتال صندوق بين المللی پول

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصادی مزرعه بیت کوین ارز دیجیتال اقتصادی مزرعه بیت کوین ارز دیجیتال صندوق بين المللی پول صندوق بین المللی پول ارزهای دیجیتال سرمایه گذاران بازارهای سهام دارایی ها بیت کوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۳۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص

رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اوایل هفته کاری با توجه به افزایش قیمت‌های جهانی کامودیتی‌ها شاهد شروع متعادلی بودیم، اما در جدال عرضه و تقاضا، فروشندگان برنده بودند و دوباره یک هفته‌ اصلاحی و خسته کننده را سپری کردیم. فقط شاهد نوساناتی در محدوه‌های حمایتی سهام بودیم، تعداد محدود، سهام بازیگر محور هم مجالی برای نوسان و رشد کوتاه مدتی داشتند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: افزایش نرخ انرژی و افزایش مالیات ستانی در کنار افزایش نرخ بهره شرکت‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد و عدم تعدیل نرخ دلار نیما از بعد درآمدی را دچار مشکل می‌کند و حاشیه سود‌ها کاهش می‌یابد. برای جلوگیری از افت تولید، با افزایش نرخ‌های منطقی در صنایع برای پوشش رشد هزینه‌ها موافقت می‌شود.

او افزود: انتشار اوراق سنگین توسط دولت و بالا ماندن نرخ بهره، ابهام سقف معافیت مالیاتی و ... خریدار را یک قدم عقب‌تر در انتظار نگه می دارد. هر بار با نزدیک شدن به محدوده‌ حمایتی شاخص و سهام شرکت‌های بزرگ تر، شاهد سفارش‌های حمایتی بازارساز و نوسانات مثبت هستیم منتهی تا زمانی که این دور باطل ادامه دارد حرف خاصی برای گفتن نمی‌ماند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • تکریم معلم از واجبات الهی است
  • جاماندگان سهام عدالت حتما بخوانند/ اگر شرایط دریافت سهام عدالت را دارید، این کار را انجام دهید؟
  • خبر تازه و مهم درباره دریافت سهام عدالت | به نظر می‌رسد قطار سهام عدالت با این گام به ایستگاه پایانی می رسد
  • سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • کلاهبرداری تتر چیست و چطور آن را تشخیص دهیم